Loading...

Blog

De werkplek

Hoe ziet het kantoor er tegenwoordig uit? Een pingpongtafel, een glijbaan door het kantoor, een jukebox, een schommel, staat de muziek aan? Het zijn voorbeelden van dingen die het aantrekkelijker kunnen maken op een werkplek.

MUZIEK OP KANTOOR

Hebben we hier behoefte aan? Of willen we gewoon een dagje vaker thuiswerken? Zelf worden we wel blij van een potje tafeltennis op kantoor. Een schommel staat ook nog op de wensenlijst. En muziek? Staat de radio aan bij jou op kantoor? Is er één collega verantwoordelijk voor die prettige Spotify lijst? Of is het muisstil en wordt er geen muziek gedraaid?

WAT WIL DE WERKNEMER?

Uit recent onderzoek van (Center for People and Buildings) is het volgende gebleken. Het blijkt dat een werknemer helemaal niet op glijbanen, robotmassages en andere spannende dingen zit te wachten. Het is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar met name de basis moet gewoon in orde zijn.

THUISWERKEN

Daarnaast zou een groot deel van de ondervraagden eigenlijk ook wel meer thuis willen werken, eerder willen beginnen, of eerder willen stoppen. Kortom: de werknemer wil meer flexibiliteit, vrijheid en zelfstandigheid in het werk.

BEIDE BENEN OP DE GROND

We zijn dus niet zo dringend op zoek naar een glijbaan of een schommel op kantoor. Dat soort dingen bewaren we toch meer voor onze vrije tijd. Moderne en goed functionerende middelen zijn de dingen die bovenaan ons eisenlijstje staan als het om onze werkplek gaat.
Meer lezen over het onderzoek op Dice

OP ZOEK NAAR ONLINE MARKETING WAAR MUZIEK IN ZIT?